Materiaal
Bij Feesthemd experimenteren we veel met verschillende materialen om de perfecte mix te vinden dus duurzaam en goede prijs/kwaliteit verhouding. De korte mouwen worden gemaakt van 100% Tencel, ook wel Lyocell genoemd, gekamd katoen of bamboe. Deze drie verschillende materialen staan bekend om het hoge draagcomfort. De stoffen zijn zo zacht als zijde – een puur genot om te dragen. 
De lange mouwen hemden worden gemaakt van 55% linnen en 45% viscose. Een goede mix van stevigheid en comfort. 

Duurzaam digitaal geprint
Onze Feesthemden worden duurzaam digitaal geprint, met hoge kwaliteit, non-toxic & biologisch afbreekbare inkt. Traditionele printmethodes gebruiken enorm veel water en vervelende chemicaliën. Daar doen wij niet aan mee.

Geen plastic
Wij streven er naar zo min mogelijk plastic te gebruiken in het productieproces. Het wassen van synthetisch materiaal levert namelijk een grote bijdrage aan microplastics in de oceaan. Door het gebruik van Tencel dragen wij hier niet aan bij. Daarnaast zijn onze knoopjes niet gemaakt van plastic, maar van schelpjes van de stranden op Bali. Dat is toch romantisch?

Verpakking
De Feesthemden worden verstuurd in verpakkingen van 70% gerecycled plastic. Daarnaast sturen wij de pakbon digitaal. Wij vinden al dat papier niet nodig als het ook digitaal kan.  

Levering
Onze producten worden bezorgd per fietskoerier. Fietsen maakt de stad mooier. En zo dragen we bij aan een schone en groene stad – winnen.

Arbeidsomstandigheden
Onze producten worden niet gemaakt voor een scheet en drie knikkers. Wij vinden het belangrijk dat iedereen met plezier werkt in goede omstandigheden. Onze fabriek is gelegen in Bali, Indonesië. Een lief, leuk en gezellig familiebedrijf spint de duurzame Feesthemden onder normale werktijden en -dagen. Opzichthouders en co-owners Rick & Alexia in Bali waarborgen dit met ziel en zaligheid.

Wil je na het lezen van dit verhaal per direct een Feesthemd? Klik dan op de onderstaande knop om naar de collectie te gaan.

De collectie Feesthemden

Voor elke gelegenheid een feesthemd